6 четения

Сметната палата разрови миналогодишните имотни декларации на местните властимащи

НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ОБЛАСТТА, ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ, МАГИСТРАТИ И ЦЕЛИЯТ ЕКИП НА ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ във Велико Търново са включени в списъка на Сметната палата за несъответствие с декларираните от тях доходи през миналата година.

Повечето от пропуските се отнасят до недекларирани данни на съпрузите на властимащите от областта. Членът на националното ръководство на БСП и отговорник за областта Весела Лечева например не е посочила в декларацията си дяловете на съпруга си в „Галакси боулинг Варна”. Подобен е казусът с досегашния зам.-председател на парламента Иван Иванов, който пропуснал да впише 5400 лв., придобити от стопанската дейност на съпругата му. Любомир Владимиров от „Атака” пък не е декларирал собствени преходи в размер на 2099 лв.

Областният лидер и член на националното ръководство на АБВ не е декларирал нивичка от 3,1 декара в Бяла, Русенско, която се води на съпругата му.

Областният управител проф. Пенчо Пенчев също е пропуснал имоти на съпругата си. Става дума за 3 ниви, които са общо 12,4 дка, и ливада от 3,9 дка в село Емен. Заместничката му от ГЕРБ Любомира Попова пък не е вписала нива от 16,6 декара на съпруга си в Никюп, а колегата й Камен Алексиев от РБ е забравил нива в с. Изворово, община Генерал Тошево, и „Пежо 206”, което се води на съпругата му. Председателят на Общинския съвет в Горна Оряховица Даниел Костадинов от ГЕРБ не е декларирал придобития на старо през миналата година от съпругата му „Ситроен С 1”, а зам.- кметът на община Елена Йордан Димитров не е декларирал 2 960 лв. от стопанска дейност.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

2 коментара за “Сметната палата разрови миналогодишните имотни декларации на местните властимащи

  • 30.01.2017 в 16:32
    Permalink

    Да не повярва човек какви велики пропуски са открили.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!