13 четения

Цветан Цветанов отчете сериозен принос на депутатите от ГЕРБ за развитието на областта

КАТО СЕРИОЗЕН ПРИНОС ЗА РАЗВИТИЕТО НА ОБЩИНИТЕ В РЕГИОНА ОТЧЕТЕ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДЕЙНОСТ НА ТЪРНОВСКИТЕ ДЕПУТАТИ председателят на ПГ на ГЕРБ и народен представител от областта Цветан Цветанов. По думите му лично той и колегите му са подкрепяли полезните за региона проекти на кметовете без оглед на това коя политическа сила ги е издигнала. Като пример Цветанов изтъкна съдействието на ГЕРБ за новооткрития в Овча могила кризисен център по инициатива на кмета от БСП Генчо Генчев. Центърът вече има линейка, а общината е напът да придобие терена на бившите казарми в град Свищов, кодето ще бъде изграден бизнесцентър.

Преди година с постановление на Министерския съвет от държавния бюджет бяха отпуснати средства за решаване на дългогодишен проблем за хората от общините Павликени и Сухиндол. Осигурен бе ремонт на разбития третокласен път между двата града и на крайно амортизирания пътен участък между павликенските села Патреш и Горна Липница.

През последните две години лично Цветанов е съдействал на местната власт в Лясковец да получи финансиране за ремонта на улици в село Джулюница. Пак там и отново със средства, отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, бе оправена подпорна стена и ограда на ОУ „П. Р. Славейков“.

Реконструкция на уличната мрежа в община Горна Оряховица за близо 3 млн. лв. от държавния бюджет бе извършена през изтеклия мандат. От ПУДООС беше финансирана канализацията на Долна Оряховица и на горнооряховския квартал „Градска градина“.

Със съдействието на Цветан Цветанов в предходния мандат на местната власт бе завършено укрепването на коритото на Стара река в Кесарево, както и мостовете в селата Сушица и Асеново. В Елена пък напълно бе ремонтирана сградната отоплителна инсталация на СОУ „Иван Момчилов“.

С подкрепата на председателя на ПГ на ГЕРБ областният град придоби безвъзмездно 19 дка от терена на бившето сержантско училище, върху който ще се изгражда фестивален и конгресен център. Общо 4 млн. лв. бяха вложени в реконструкция натърновски улици и тротоари, извършен бе основен ремонт и на ул. „Магистрална“. Пари за възстановяване и ремонт получиха уникалните храмове в селата Хотница и Русаля.

Освен да ръководи цялата парламентарна дейност на групата на ГЕРБ, Цветанов и колегите му от областта са направили десетки приемни, подкрепили са родолюбиви инициативи, хора и общности в неравностойно положение.

В мандата на последното Народно събрание депутатите от ГЕРБ – Велико Търново, инж. Клавдия Ганчева и Евгени Стоев са съвносители на десетки законопроекти, съавтори са на предложения към законопроекти между първо и второ четене, отправяли са множество актуални питания към министри.

През периода Евгени Стоев е работил също по предложения за промени в Конституцията, по Изборния и Наказателния кодекс, по Закона за движение по пътищата, по проектите за изменение и допълнение на нормите за устройство на територията, нормативните актове, местните данъци и такси. Член бе на комисията, която проверява обстоятелства, заявени от Комисията за защита на конкуренцията за картел на пазара на горивата.

Инж. Клавдия Ганчева пък беше сред най-активно работещите за концесионирането на летище Горна Оряховица. Сред приоритетните за нея теми са били още канализация и водопровод на гара Горна Оряховица и присъединяването му към „ВиК Йовковци”, одобряване на инвестиционната програма за 15 млн. лв. на Община Горна Оряховица, ремонт на стадиона в града, приближаването на „Хемус” към Велико Търново, ремонти на второкласната и третокласната пътна мрежа.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

3 коментара за “Цветан Цветанов отчете сериозен принос на депутатите от ГЕРБ за развитието на областта

 • 30.01.2017 в 14:32
  Permalink

  Господин Цветанов,с гореизброените инициативи се видяха повече резултати в банковите сметки на гореизброените лица отколкото в обществото. Суверенът ви пожелава победа на предстоящият вот.

  Отговор
 • 30.01.2017 в 19:39
  Permalink

  Нека да не забравяме приноса на тези депутати за приемането на законът за концесиите в последният ден на 43-то народно събрание. С него те напрактика узакониха разграбването на природните ресурси на населението от хората източили КТБ и Fibank!

  Отговор
 • 30.01.2017 в 21:47
  Permalink

  Вероятно смятате Евгени Стоев да е отново на челно или поне второ място в листата след Вас г-н Цветанов ? И после ще се чудите защо отново търновци не са гласували за ГЕРБ. Ами заради такива като Гената Вертуту. Отвратени са от този. Другият дразнител, който до скоро се подвизаваше с него – Миро „ризата“ или „тока“ го разкарахте или бяхте принудени по скоро, тъй като издънките му бяха прекалено много и големи и натрупа ескалиращо обществ. недоволство в Г. Оряховица за да остане във ГЕРБ. Та този човек с нищо не е допринесъл за търновци, освен да направи няколко свои протежета шефове на общински предприятия и да уреди един и същ да печели всяка обществена поръчка. Шуробаджанащина като на всякъде…… ако нещо друго е свършил то е било единствено и само за личното му облагодетелстване. Не сме забравили защо го изритаха при управлението на НДСВ от шефския стол на ТУ на НАП В. Търново, не сме! Освен да се усмихва, да лъже и в повечето случаи да наглеее, с друго няма какво да го запомним. В парламента е по нисък от тревата, за разлика от времето, което прекарва във В. Търново. и да ми изброявате за какво е работил е просто смешно , работил или присъствал и дремал по столовете в комисиите в парламента. В повечето случаи не знае защо се среща с хора и защо е поканен на различни мероприятия. Ако продължавате да издигате комунисти като този ще губите още по катастрофално изборите. Търновци няма да гласуват за вас, което е много, много жалко, защото пак ще се върнат комунистите и такива като Гената първи ще ви обърнат гръб. НИЩО не сте направили за Търново г-н Цветанов, НИЩО, а само за шепа хора, които сега се подвизават в челните ви редици в местния парламент. И всички до един са минали през БСП, СДС, НДСВ, а сега са при вас и то на челни позиции като В. Спиридонов например. Само да ви припомня, че на по по предишните местни избори повече отссегашните служители на общината работеха за Георги Вълев например, ама сега са първи ГЕРБери Другите няма да ги изброявам, сам можехте да си направите труда да ги проверите от къде са дошли.Пък и и при предишното ви и сегашно управление оставихте всички комунисти в държавнита институции на Великотърновска територия да си управляват безметежно и да издевателстват над ваши симпатизанти и сега те ще са отново с БСП на бял кон. Е как да Ви вярваме и гласуваме за ГЕРБ, като сме отвратени от вашите хора на местно ниво. Тук всички са обвързани като свински черва и смърдят здраво, но на Вас и на Б.Борисов не Ви мирише явно …. Жалко , жалко, но не бих гласувала вече за Вас, просто защото за мен сте еднакви с БСП и едни и същи!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!