Великотърновски огнеборец с награда „Пожарникар на годината”

Главен инспектор Станко Лазов от РД „ПБЗН” – В. Търново бе награден на церемонията „Пожарникар на годината 2016”, в раздел „Пожарогасителна и спасителна дейност”. Той е участвал в ликвидирането на множество инциденти и оказването на помощ при тежи пътно-транспортни произшествия. Гл. инсп. Лазов е бил част от спасителната операция при наводненията в прохода Хаинбоаз, Дебелец, Килифарево и В. Търново. Участвал е в погасяването на пожара в с. Беляковец, при който бяха спасени 10 къщи.
На церемонията присъстваха министърът на вътрешните работи Пламен Узунов, главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов, ръководството на ГД „ПБЗН”, директорите на главните дирекции в структурата на МВР, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприян, председателя на фондация „Доверие и закрила” Христо Друмев и председателят на БЧК акад. Христо Григоров.
Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия. За първи път в историята на конкурса тази година бе присъдена специална комплексна награда за героизъм и демонстрирани високи професионални качества. Тя бе присъдена на РД ПБЗН – Шумен и действията на служителите на дирекцията в 10-дневната спасителна операция край с. Хитрино.
3G170130FIREMAN201624Конкурсът се организира и провежда в четири раздела. В първия се излъчва комплексен победител. Той е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият е за работещите в направление „Пожарогасителна и спасителна дейност”. Третият – за служителите от направление „Контролна дейност”. Четвъртият обхваща направление „Превенция”. В специална категория „Отличени” се присъждат награди за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици и доброволци. С награда в тази категория е Благовеста Факирова, председател на управителния съвет на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” – с. Балван. Тя работи активно по линия на превенцията на децата и възрастните в селата от област В. Търново.
Комплексен победител тази година е комисар Стоян Колев, директор на РД „ПБЗН” – Ст. Загора.

Източник: Областна дирекция на МВР – Велико Търново

 

One thought on “Великотърновски огнеборец с награда „Пожарникар на годината”

  • 31.01.2017 в 15:05
    Permalink

    …бая гуша има нашия огнеборец!…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *