9 четения

Ветринци и Малки чифлик са следващият строителен хит, засенчват Арбанаси

Над 70 проекта за индивидуални сгради и цели селища са одобрени само за последните три месеца

повече са желаещите да правят къщи във ветринци и малки чифлик, отколкото в арбанаси. Двете селца ще са следващият строителен хит, а кандидатите за имоти в архитектурното селище са в пъти по-малко, показа наша проверка.

Изграждането на сгради тип „втори дом” привлича все повече мераклии заради презастрояването на града.

Ветринци печели с чудна природа и река, която става за риболов и плаж. Малки чифлик пък дава възможност за една от най-прекрасните гледки. Там имотите все още са евтини и не е пренаселено като в Арбанаси, коментират собственици. В Общинския съвет разработките и желанията за одобряване на подробни устройствени планове буквално валят.

Покрай всички празници капацитетът на местата за настаняване се запълва за отрицателно време, което гарантира бърза възвръщаемост на инвестициите. Освен това цените на строителството и материалите в момента са паднали доста и себестойността на къщите е възможно най-ниска. „Всичко това ще раздвижи както самия строителен бранш, така и пазара на имоти”, прогнозират от великотърновската строителна камара.

22 къщи на площ от почти 15 дка край Малки чифлик започва софиянецът Георги Каббе. Селището му ще е едно от най-големите в региона. Около 500 лв. на квадрат в момента излиза строителството на къща, обясняват предприемачи. В цената влиза и стойността на проекта. Според запознати много по-евтино е да направиш нова къща, отколкото да реставрираш стар имот.

2 коментара за “Ветринци и Малки чифлик са следващият строителен хит, засенчват Арбанаси

 • 31.01.2017 в 12:45
  Permalink

  Всичното хубаво, ама къде ги видяхте ъези евтини имоти в Малки Чифлик?

  Отговор
 • 31.01.2017 в 16:18
  Permalink

  Това е начина. Отдавна трябваше да се сетят Търновци,че така е в белите страни, всичко се изнася в покрайнините,а не като нас да се бухаме в центъра да дишаме прахоляка. Нека повече се помисли, да не се строи повече в самия град, а настрани да се разширява, пък ако щат цели нови,модерни квартали нека направят .

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!