13 четения

Деца рисуват и описват с думи любимата си библиотека

„ЛЮБИМАТА МИ БИБЛИОТЕКА” Е ТЕМАТА НА ТРАДИЦИОННИЯ ДЕТСКИ КОНКУРС, КОЙТО РЕГИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА „П. Р. СЛАВЕЙКОВ” И РЕГИОНАЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО във Велико Търново организират заедно всяка година. Състезанието е за литература и изобразително изкуство и винаги е под общия надслов „Моят роден град”.

Тази година темата на надпреварата е посветена на 190-годишнината от рождението на П. Р. Славейков и 95 години от създаването на великотърновската народна библиотека.

В конкурса могат да участват всички деца и юноши на възраст до 18 години от всички учебни заведения на областта, разпределени в четири категории – до 7, от 7 до 10, от 11 до 14 и от 15 до 18 години.

Всеки участник има право да представи до две поетични творби или една творба в проза до три страници. Художниците могат да участват с не повече от две живописни или графични творби без паспарту и рамка. Срокът за младите автори, които искат да се състезават в конкурса, е до 7 март. Номинациите ще бъдат обявени на 20 март в централната сграда на библиотеката, а отличените творби ще се публикуват в сайта на културната институция и ще бъдат включени в празнични изложби.

Материалите за конкурса трябва да съдържат трите имена на автора, адрес и възраст, име и адрес на учебното заведение и телефон и имейл за обратна връзка. Творбите се приемат на адрес: ул. „Симеон Велики” 7, за конкурса „Моят роден град”, както и на e-mail: [email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!