14 четения

Недоволни от външността си хора се лишават от огледалата от домовете си

Водени от мисълта, че не изглеждат добре, много хора стигат до крайности в опит да не виждат отраженията си. За някои индивиди това означава да се лишат огледалата от домовете си, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания от компанията „Уейт уочърс“.
Допитването показва, че 40 процента от участниците в него избягват да гледат отражението си, защото не харесват това, което виждат.
И докато средностатистическият възрастен индивид хвърля поглед към отражателна повърхност минимум три пъти дневно, 57 процента от жените и 45 процента от мъжете не крият, че не са доволни от външността си.
В резултат на незадоволителната оценка за външния си вид все повече хора се приспособяват към живот без огледала. Петнадесет на сто от участниците в анкетата признават, че са стигнали до там, че да отстранят огледалата от домовете си. Близо една трета от анкетираните казват, че прибягват до онлайн пазаруване, за да не им се налага да пробват дрехи в съблекалня с огледало.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!