5 четения

„Нова република“ е алтернативата на истински десните хора в България

Радан Кънев, Иван Иванов, Мартин Димитров и Цветан Цветанов представиха новия проект във Велико Търново. Според тях Търновска област е в основата на надпартийното обединение

„ПОЛИТИЧЕСКА ПЛАТФОРМА „НОВА РЕПУБЛИКА“ ДАВА НОВО НАЧАЛО И НОВА АЛТЕРНАТИВА НА ИСТИНСКИ ДЕСНИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ. Като депутат от областта вдясно, винаги съм полагал огромни усилия за обединение на десните хора, за представителство на честния бизнес и гражданите, които искат антикорупционно законодателство и работещи институции, така ще бъде и занапред. Не ме видяхте на концерта на „РБ-2“, защото наистина смятам, че това, което постигна „Реформаторския блок“, участвайки в управлението, не беше това, което аз и много хора очаквахме“.

Това каза вчера във Велико Търново досегашният зам.-председател на парламента Иван Иванов. Той заедно с председателя на ДСБ Радан Кънев и бившия депутат Мартин Димитров представиха в старата столица новия проект „Нова република“.

По думите на Радан Кънев, Велико Търново е лоша новина за ГЕРБ и БСП, защото е пример как десните хора могат да се самоорганизират, да излъчват фигури и далеч да надхвърлят партийните рамки, като издигат лидери директно от бизнеса и гражданското общество. Според него Търновска област е в основата на модела на надпартийното обединение „Нова република“.

„Лошата новина за ГЕРБ и БСП е, че нагласеният мач, който подготвяха, няма да се състои, че предварително предопределените резултати, които да доведат страната до коалицията на голямата лъжа, няма да минат и ще има истинска дясна политическа алтернатива. Чух един приятел, който остана в килера на Кунева и Бойко – „РБ-2“, който казва, че десните избиратели били като деца на разведени родители. Никога не бих си позволил подобна арогантност към десните избиратели. Те не са деца, а родители, които стоят пред много сериозен избор, който ще има значение и за тях, и за техните деца и той е дали да изберат принципната дясна политика. Хора, които с биографиите си са доказали, че могат и да поемат отговорност за властта, но и че могат да се откажат от облагите на властта, когато тя се разминава с принципите, а това е най-трудното. „Нова република“ е проект предимно за млади хора в българската политика, но всеки от нас има сериозна политическа биография, от която не се срамува, а се гордее. Защото всички ние сме поемали отговорност, търсили сме обединение, постигали сме единство, включително и с ГЕРБ, в различни периоди от живота си, но всички, когато сме видели нарушаване на принципите, неспазване на обещанията и погазване на принципите, сме имали силата да напуснем властта, а това е много по-трудно нещо от това да не си бил никога там“, посочи председателят на ДСБ Радан Кънев.

Той посочи, че като десни хора, учредителите на „Нова република“ държат много на семейните ценности, но предупреди, че това, което разрушава семейството, е повсеместният хазарт. Затова новите десни искат наглото му рекламиране да бъде спряно, нещо, което не се говори от никоя друга партия. Освен това Кънев предупреди, че транспортът на учителите към градове с над 5000 души население с постановление от вчера вече няма да бъде поеман от държавата. Затова републиканците ще настояват да има шоково увеличение на доходите на учителите и университетските преподаватели, което обаче да съответства на качеството на преподаване.

„Сега всяка наша среща по градовете започва с темите за корупция и за липса на работна ръка. Решението е рязко увеличаване на разходите за образование, които сега са почти наполовина от средноевропейското“, посочи Кънев.

Мартин Димитров, който преди години беше председател на СДС, също коментира мотивите си, за да се присъедини към „Нова република“.

„Вдясно досега алтернатива нямаше, оставаше само ГЕРБ, защото техните присъдружни организации не вълнуват никого. Точно това изграждаме – единствената дясна алтернатива за всички, които не искат ГЕРБ да ги управлява. Не ми харесва формата „ще“ в българската политика. А сега ще има състезание кой ще обещае повече. Както са важни първите 7 години в живота на човек, така в политиката са важни и първите сто законопроекта. Когато ги няма, остават само свободните пожелания, а тук сме хора, които сме внесли своите първи сто законопроекта. Част от тях са приети и ние се гордеем със своите резултати. С лустрацията, със законопроектите си срещу картелите и монополите, гордеем се, че намалихме такса юрисконсулт, която се плаща при всяко дело на монополист срещу гражданин“, посочи Димитров. Той съобщи, че ако мерките на „Нова република“ бъдат приети, българската икономика може да расте с 6 – 7% на година, което за четири години означава нарастване на доходите с 50%, тъй като в момента сме в застой, въпреки че сме членове на ЕС.

„За мен е огромна чест да стоя на една маса с хора, които се отказаха от постовете си заради принципите си, както и аз го направих преди време“, подчерта и великотърновският предприемач Цветан Цветанов. Той призова бизнесмените повече да не стоят безучастно пред властта, която щедро раздава парите от данъците на хората.

Нима можем спокойно да гледаме как квадратен метър саниране излиза на двойна цена. Това са парите от нашите данъци, парите на нашите родители. Не е ли време вече да подредим нашата изстрадала родина. Народът решава кой да го управлява и нашето бъдеще е в нашите ръце. Докато не осъзнаем това, България няма как да се промени“, посочи още Цветанов.

Елена ЧАМУРКОВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

2 коментара за “„Нова република“ е алтернативата на истински десните хора в България

 • 31.01.2017 в 18:50
  Permalink

  Поредното „ново“ и „дясно“ в политиката, отново смях на поразия и простотия до шия!
  А Радан Пудела рекордно вече е лидер на цели три партии и един файтон „гражданска квота“…
  Циркаджии!

  Отговор
 • 31.01.2017 в 19:26
  Permalink

  Единствената партия, която иска да се случат необходимите реформи и с най-добрата предизборна програма .

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!