74 четения

Петър Неделчев донесе единствения медал за В. Търново от шампионата по борба за кадети

Един сребърен медал спечели великотърновската борба от Държавното първенство за кадети в свободния стил. Надпреварата се проведе в Бургас с участието на над 170 състезатели. Отличието донесе Петър Неделчев от клуб „Радослав Великов – Михаил Ганев“. Възпитаникът на треньора Лако Лаков записа две победи с туш по пътя към финала в категория над 100 килограма, където бе спрян от Хасан Хасан от клуб „Кубадън“ (Лозница). Неделчев е ученик в Спортното училище във Велико Търново, за първа година се бори при кадетите.

„Петър можеше да стане шампион, ако бе останал верен на себе си във финалната среща. Той има качества и съм сигурен, че ще се развива добре. Проблемът е, че тук няма друг борец в неговата категория, с когото да правят спаринги. За мен е обезпокоително, че тази година в шампионата на кадетите се включиха със 100 момчета по-малко в сравнение с миналата“, коментира Лако Лаков. От създаването на клуба миналата година досега за неговите възпитаници отличието е шесто от държавно първенство.

От другите великотърновски клубове най-добре се представи Марин Петков от „Етър Виктори 2011“, който е пети при 46-килограмовите, където съотборникът му Никола Викторов е девети.

До 58 кг Преслав Върбанов от клуб „Илия Павлов“ завърши на седмо място, съекипникът му Борислав Колев е осми до 69 килограма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!