2 четения

Разчистиха над 1600 тона сняг от областния град

НАД 1600 ТОНА СНЯГ СА РАЗЧИСТЕНИ ОТ УЛИЦИ, ПАРКИНГИ И ОБЩЕСТВЕНИ ПРОСТРАНСТВА В ОБЛАСТНИЯ ГРАД, увериха от търновското кметство. Снежните камари са транспортирани извън рамките на Велико Търново с помощта на багери, фадроми и самосвали.

По повод очакваното в края на седмицата затопляне общинска комисия под ръководството на зам.-кмета проф. Георги Камарашев следи за състоянието на речните корита и хидротехнически съоръжения на територията на общината. Още преди началото на зимния сезон бяха взети мерки за осигуряване на проводимостта на реките.

Всички 18 язовира край Велико Търново и населените места, които са общинска собственост и нямат наемател или концесионер, са обезопасени, уверяват още от местната администрация. Назначен е оператор – хидроинженер, който контролира състоянието на водоемите и прилежащата им инфраструктура, отговаря за техническата им поддръжка и експлоатация. Още в началото на зимата водоемите „Мотела“, „Вятъра“, „Бинев дол“ край с. Леденик и „Тъмни лък“ до Дебелец са били източени.

Издадени са предписания на кметовете и кметските наместници, както и на наемателите и ползвателите на язовирите, за следене на нивата на водите и състоянието на водоемите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!