Спорт

Стефания Димитрова с шампионска титла и на средна дистанция

Втора шампионска титла спечели Стефания Димитрова от Държавното първенство по ски ориентиране. В курорта Боровец състезателката на „Браун Тим“ победи и в последната дисциплина – средна дистанция. Великотърновката финишира на пет километра в елитната женска група за 38:19 минути, като изпревари с близо 8 минути втората Антоанета Дяксова от клуб „Карлък“ (Смолян). Така Стефания Димитрова стана най-добре представилата се спортистка на първенството, с два златни и три сребърни отличия в петте старта в елита.

Бронзов медал на средна дистанция взе еленчанката Наталия Димитрова, която се състезава за „Академик“ (Варна). Кристина Василева от „Браун Тим“ е седма, съотборничките й Кристиана Гецова и Цветомила Кадиева са съответно дванадесета и тринадесета.

Станимир Беломъжев направи хеттрик от шампионски титли, след като взе златото и на средна дистанция при мъжете. Председателят на „Браун Тим“ Николай Димитров спечели трети сребърен медал индивидуално от първенството. Трети е брат му Иван Димитров. В десетката намериха място още двама състезатели на „Браун Тим“. Пламен Местански е шести, Христо Тодоров е девети. Вицешампионка на България при жени-50, които се състезаваха на 1.8 км, стана Снежана Кадиева. Съотборникът й в „Браун Тим“ Димитър Димитров взе бронз при мъже-45, Димитър Евгениев е шести. При мъже-20 Венцислав Гуглев е пети. При най-малките момчета до 12 г. Димитър Димитров е четвърти, като 61 секунди го разделиха от място сред призьорите.

Женската щафета на „Браун Тим“ в състав Кристияна Гецова, Кристина Василева и Стефания Димитрова (най-бърза на трети пост) се класира на второ място. Втората женска щафета, представена от Снежана Кадиева, Марияна Агова и Цветомила Кадиева, е седма от 12 тима. Мъжете на „Браун Тим“ финишираха трети, на 15 секунди след тима на „Узана“, заел второ място. За великотърновци се състезаваха Иван Димитров, Пламен Местанки и Николай Димитров. Други две щафети на „Браун Тим“ са десети и единадесети в конкуренцията на 17 отбора. При 16-годишните юноши Станислав Йорданов, Мартин Гугучков и Николай Генов от „Браун Тим“ завършиха четвърти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *