25 четения

Студенти гостуваха на децата от ОУ „Димитър Благоев”

СТУДЕНТИ ПО ГЕОГРАФИЯ И БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ГЕОГРАФИЯ ОТ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” ГОСТУВАХА миналия ден на четвъртокласници от ОУ „Димитър Благоев” в старата столица. Младите хора направиха своеобразен урок за малчуганите и го нарекоха „Занимателна география в страната на чудесата”. Училището може да бъде такава страна на чудесата, затова и децата бяха провокирани да пътуват през света като Алиса. Те разглеждаха физико-географската карта на България, за да намерят по нея селища, любопитни факти и загадъчни географски обекти – София, Варна, Пловдив, Козлодуй, Мелник, Сливен и Габрово, както и Рилския манастир, Несебър, Казанлъшката гробница и др. Четоха откъси от „Алиса в страната на чудесата”. А студенти от двете специалности представиха своите бъдещи професии и факултетите, в които учат

В урока, който беше част от Лидерската академия на ВТУ, участваха ученици от класовете на Анелия Тодорова, Катя Недялкова и Светла Пенчева.

УЧЕНИЧЕСКАТА АКАДЕМИЯ ЗА ЛИДЕРИ Е ИДЕЯ НА ИСТОРИЦИТЕ И ГЕОГРАФИТЕ ОТ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”. Тя е най-вече за тийнейджъри от 9 до 12 клас. Университетските преподаватели се опитват по този начин да мотивират младите хора да се заминават с тези науки и да станат студенти във Великотърновския университет. Лекции, дискусии и срещи провеждат преподавателите, които работят с учениците. Инициаторите обсъждат и организирането на конкурси между младите участници в академията, както и даването на стипендии за обучение във ВТУ на най-добрите от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!