50 четения

Със сребро се окичиха момичетата от ХК „ Нове-99” на хандбалния турнир „Купа България-БФХ“ в Шумен

От 26 до 29 януари се състоя хандбалния турнир „Купа България-БФХ“ за девойки младша възраст Ж-14. Турнирът се проведе в гр. Шумен – зала Плиска. Отборът на ХК „Нове-99“ – гр. Свищов заслужи достойно мястото си сред десетте финалисти на турнира, като на квалификациите стана безспорен фаворит в групата си с две победи над отборите на ХК „Албатрос“ – Бургас с резултат 15:8 и ХК „Мартен-67“ – Мартен с резултат 22:9.

В първия ден от турнира, момичетата на треньорката Величка Плачкова продължиха с победа над отбора на ХК „Панагюрище“ с 25:13, победа с 21:9 над отбора ХК „Ники Спорт“ гр. Сливница и загуба само с четири гола от отбора на ХК „ Бъки” гр. Габрово.

В полуфиналната среща с отбора на ХК „ Опака” нашите момичета останаха верни на поредицата от победи, като категорично се наложиха с резултат 20:11

На финала ХК „Нове-99“ отново се изправи срещу сочения за фаворит ХК „Бъки”. В този мач свищовските момичета се амбицираха, играха с голям хъс и се раздадоха до край. Първото полувреме завърши с резултат 15:12 в полза на ХК „Нове-99”. Цялото второ полувреме беше напрегнато. Въпреки това, момичетата успяха да удържат резултата до края равен, въпреки, че останаха с един играч по-малко. В крайна сметка паднаха с един гол разлика. Желанието за победа и перфектната подготовка доведоха момичетата до достойното второ място. От седмо 2място на Републиканското първенство през 2016 г., те се изкачиха до престижното второ място в турнира и окичиха гърдите си със сребро.

Някои от сребърните момичета на г-жа Плачкова получиха индивидуални награди:

Гергана Дакова от ХК „Нове-99” бе номинирана в „златната седмица“ на турнира и получи грамота „Играч на мача”, с което доказа, че не случайно е избрана за един от десетте най-добри спортисти на Община Свищов за 2016 година. Невероятно представяне направи и вратарката на отбора Кристина Цветанова, която си тръгна от турнира с три грамоти „Играч на мача”. Същата беше достоен стожер на отбора. За чудесната си игра, грамота „Играч на мача” получи и Неделя Самоковлиева. Сърцата игра направиха и Моника Манолова, Марияна Йорданова, Андреа Занева, Николета Доменикова, Александра Иванова, Магдалена Прашанова, Елина Димитрова и Мартина Въткова.

Поздравления за момичетата и тяхната треньорка Величка Плачкова!

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *