63 четения

Търговската гимназия участник в проект на Microsoft

И тази учебна година ученици от свищовската Търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ се обучават по програмите Microsoft Imagine Academy под ръководството на Теодора Спасова. Най-добре представилите се в това обучение ученици ще имат възможност да се явят напълно безплатно на изпит за получаване на международно признатите сертификати Microsoft Office Specialist и Microsoft Technology Associate (MTA), като по този начин ще валидират знанията и уменията си за програмиране и за работа с бизнес софтуер.

Тези обучения и сертификации са част от проекта „Microsoft YouthSpark – Кариера в ИТ“. Глобалната инициатива стартира в световен мащаб, като си поставя за цел да се създадат възможности за 300 милиона младежи в над 100 страни за образование, заетост и предприемачество.

Свищовската търговска гимназия е активен участник в проекта „Кариера в ИТ“ и предстои за трета година да сертифицира свои ученици и учители с международно признати документи на Microsoft. Идеята на училището е да въведе използването на облачни технологии (Office 365) още от следващата учебна година и така да помогне на своите възпитаници да повишат дигиталните си компетентности и да ги направи по-гъвкави и адаптивни към пазара на труда.

Александър ШАБОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!