151 четения

Верига за техника ще има магазин във Велико Търново, чакаме и „Джъмбо“

„Зора“ отваря магазина си в търговския център на „Беляковско шосе“ до март

ВЕРИГАТА ЗА БЯЛА, ЧЕРНА, ОФИС И IT ТЕХНИКА „ЗОРА“ ОТВАРЯ СВОЙ МАГАЗИН ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Той ще се намира в търговския комплекс на „Беляковско шосе“ в близост до КАТ, на мястото на магазина „Пени“, който повече от година е затворен. Според запознати обектът ще бъде брандиран и преоборудван, за да отвори за празника на града. Веригата е една от най-популярните и основен конкурент на „Техномаркет“ и „Технополис“. Неин основател е ген.-майор Георги Милушев – последният шеф на някогашното УБО (сега НСО), който я управлява заедно със сина си Стефан. Всеки момент ще започне строителството и на голям обект на веригата „Практис“, която пък е конкурент на „Практикер“. Той се разполага точно срещу мола. В града очакват и появата на „Джъмбо“, които отдавна имат инвестиционни намерения за изграждането на свой магазин, а представители на веригата са имали вече контакт с кмета Даниел Панов. Според запознати именно за такъв магазин е продаден терен от 30 дка западно от болярския град, до село Момин сбор. Фондът за недвижими имоти „България АДСИЦ“ се раздели с него преди няколко месеца. Земята е изтъргувана за четвърт милион лева, а купувач е компания посредник. Апетитният терен е разположен малко след третия завод на компанията „Екстрапак“ в посока Момин сбор. Той е със статут на земеделска земя с ниска категория. В непосредствена близост обаче е плануван големият пътен възел, който ще пресича магистралата София – Варна и тази между Велико Търново и Русе. Така новият собственик ще покрие огромния трафик, който практически ще свързва всички части на България. „Има голям интерес от „Джъмбо“. Предложили сме им земи, чакаме да си изберат, защото са важен инвеститор“, коментира неотдавна специално за „Борба“ кметът Даниел Панов. В непосредствена близост до района общината притежава над 40 дка свои пустеещи земи, за които в момента тече смяна на предназначението. Идеята е те да се продадат на други стратегически инвеститори, за да се акумулират средства за общинската хазна, а местната администрация да печели от данъци и такси. Пред завършване на самия вход на Велико Търново е голям търговски комплекс на „Хускварна“. Още няколко компании са стартирали процедури за свои комплекси по протежението на пътя.

Стилян НАЙДЕНОВ

3 коментара за “Верига за техника ще има магазин във Велико Търново, чакаме и „Джъмбо“

 • 01.02.2017 в 9:15
  Permalink

  Какви инвеститори само.Дават комисионна на някой а след това парите на Българите и данъците ги дайте на Гърците.Все пак те са в криза .Спонсорирай Българино Европейските държави!!!

  Отговор
 • 01.02.2017 в 12:12
  Permalink

  Трябва ни българско производство и малък бизнес. Трябват бизнеси, които да хранят семейства.
  Не ни трябват вериги магазини за каквото и да е, които убиват местния бизнес, не плащат данъци, осигуряват малко работни места и изнасят печалбите извън България.

  Отговор
 • 01.02.2017 в 13:32
  Permalink

  Един въпрос към автора. Може ли да извършите проверка къде са регистрирани големите вериги имащи магазини в нашият град, и съответно къде плащат данъци? Това е в подкрепа на дребният и средният бизнес. Защото ние от дребния и средния бизнес си плащаме данъците тук! И затова общината трябва да ни помага, а не да търси терени на големите риби от които да прибира големите комисионни!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!