6 четения

Второкласници проведоха открит урок по „Предприемачество“ в Община Свищов

Учениците от II „а„ клас на СУ „Николай Катранов“, с ръководители г-жа Ценка Димитрова и г-жа Евгения Георгиева бяха гости на Община Свищов, където проведоха открит урок по „Предприемачество“, като част от училищната програма „Твоят час“. Кметът на общината Генчо Генчев ги прие в Зала 1, където в продължение на един учебен час им разказа какво представлява работата на кмета и общинска администрация. Заедно със зам.-кмета Анелия Димитрова и началник отдел „Образование“ Румяна Кузева отговориха на множество въпроси свързани със задълженията и отговорностите на общинарите. Първият въпрос, който бе зададен на Генчо Генчев беше: „Трудна ли е работата на кмета?“ Децата попитаха още: „Кой е първият кмет?“ и „Колко са населените места в община Свищов, както и жителите, които живеят в нея?“. Остроумните малчугани не пропуснаха да попитат и дали ще имат нова детска площадка в тяхното училище. Положителният отговор на кмета ги зарадва много.

В4 края на урока Генчо Генчев ги покани в кабинета си, където ги почерпи с бонбони и им разреши да седнат на кметския стол. Там, той им показа символите на властта и им разказа за отговорността, която носят със себе си. Малките „предприемачи“ си тръгнаха удовлетворени от срещата с градоначалника и много хубави спомени, които съхраниха в сърцата си.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Един коментар за “Второкласници проведоха открит урок по „Предприемачество“ в Община Свищов

  • 02.02.2017 в 11:21
    Permalink

    Добра идея, децата да имат що годе представа за основни икономически понятия и дейности! То кметоГенча не е никъв предприемач, пък и малко знай за кметуването, щот коги бе в с.Царевец, ако не би бил шефа на кооперацията благодатен към него, ГенчоКмета щеши да види кметуване през крив макарон, жалко за СвищовЦИ

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!