8 четения

Община Горна Оряховица кандидатства по „Красива България” с проект за ремонт на репетиционна в НЧ „Напредък-1869“

Община Горна Оряховица ще кандидатства по Проект „Красива България” за текущ ремонт на зала за репетиции към НЧ „Напредък – 1869” с прилежащи помещения, съоръжения и инсталации. Предложението бе одобрено от общинските съветници на първото им за годината редовно заседание.

Строителството на сегашната сграда на читалището е завършено през 1958 г. Залата за репетиции и помещенията към нея са разположени в полуподземен етаж, като материално-техническото им състояние е лошо. За да не се застрашават безопасността и здравето на хората, има нужда от ремонт.
Ремонтните дейности, обект на проекта, включват подмяна на подови настилки, мазилка, шпакловка и облицовка на стени, поставяне на олекотени окачени тавани, цялостно обновяване на санитарните помещения. Помещенията се използват за репетиции от музикалните и танцовите групи към читалището.
Стойността на проектното предложение е 65 568 лв., като Общината осигурява 32 784 лв. съфинансиране. Ръководството на читалището и Община Горна Оряховица се ангажират да не променят предназначението на помещенията за срок от 5 г. след изпълнението на проекта по „Красива България” и да се грижат за поддръжката им.

Източник: Община Горна Оряховица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *