4 четения

Радост Радкова спечели шахматния турнир „Снежна царица“

58 деца от великотърновските училища ОУ „Бачо Киро“, ОУ „Петко Р. Славейков“, ОУ „Димитър Благоев“, СУ „Вела Благоева“ се включиха в шахматния турнир „Снежна царица“, организиран от ШК „Асеневци”. В надпреварата участваха и деца от Павликени, където отскоро функционира клон на клуба.

Победител стана Радост Радкова от ОУ „П. Р. Славейков“, като раздели първото място с Александър Узунов от училище „Бачо Киро”. Двамата изиграха директна мач среща за определяне на победителя в турнира. Радост надделя и с пълен актив от 5 т. спечели купа „Снежна царица”.

Втори е Александър Узунов, трети Никола Сомлев от ОУ „Димитър Благоев” с 4/5 т.

Шампионка при момичетата стана Вероника Стефанова. Второ място зае Александра Хаджиева, а трето Аделина Величкова.

Победител при първокласниците е Димитър Йорданов от ШК „Асеневци”, клон Павликени. При второкласниците най-много точки събра Никола Стоянов. При третокласниците триумфира Денислав Христов, също от школата на ШК „Асеневци” в Павликени. В групата на четвъртокласниците най-добре се представи Николай Иванов.

Всички деца получиха грамоти за участие в турнира, за победителя имаше купа, бяха раздадени 18 медала и над 20 предметни награди. Имаше почерпка за състезателите и томбола с награди. Състезанието беше част от веригата турнири „Асеневци”. Тя включва още един вътрешен турнир – „Баба Марта” на 26 февруари, след който ще се направи генерално класиране, за да се излъчат шампионите на клуба, както и отборите за момчета и момичета, които да участват на държавните индивидуални и отборни първенства. Вече трета година с децата в ШК „Асеневци“ работят Цвета Галунова и Даян Нинов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!