16 четения

Ръководството на Община Горна Оряховица уважи честването по повод 142 години от рождението на Атанас Буров в едноименната Професионална гимназия по лека промишленост и икономика.

На празника присъстваха кметът инж. Добромир Добрев, заместник – кметовете Николай Георгиев и Йорданка Кушева, Милена Николова, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”. На честването за годишнината на известния български финансист, дипломат и политик присъстваха и директорът на училището Георги Иванов, учители и ученици.

Мултимедийна презентация, припомняща мястото на Буров в българската история посрещаше всички, влизащи в сградата на учебното заведение. За живота и делото на видния горнооряховчанин разказаха ученици от училището.

Пред единствения паметник на Буров в Горна Оряховица, който се намира в двора на училището, бяха поднесени венец от името на председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов и от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, и цветя от присъстващите на честването.

Източник: Община Горна Оряховица

Един коментар за “Ръководството на Община Горна Оряховица уважи честването по повод 142 години от рождението на Атанас Буров в едноименната Професионална гимназия по лека промишленост и икономика.

  • 02.02.2017 в 9:01
    Permalink

    Сегашните „ЛИДЕРИ“ могат да черпят политически опит от великия Атанас Буров.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!