10 четения

Ученици от Гимназията по туризъм отиват в Европейския парламент

ДВАМА АБИТУРИЕНТИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАМИНАВАТ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ. Те са призьори в конкурса „Европейско междучасие“.

Преслава Христова от XII „д“ клас, специалност „Търговски представител“, получава приз за мултимедийната си презентация, а Иван Йорданов от XII „г“ клас, специалност „Ресторантьор“ – за есето си.

„Европейско междучасие“ е конкурс, който се провежда за втора година. Инициативата е на евродепутата Светослав Малинов. Темата на конкурса тази година беше „В каква Европа искам да живея след пет години?“. Младежите са имали избор – да напишат есе в 500 думи или да представят видео до 90 секунди. Наградата – един ученик от всяко училище да посети Европейския парламент в Брюксел.

Четирима възпитаници на гимназията по туризъм са се включили в надпреварата. Преслава е направила филм, в който търси отговор на поставения въпрос, задавайки го на една врачка. Останалите трима участници – призьорът Иван Йорданов, Йорданка Петрова и Йордан Райков от XII „а“ клас, специалност „Туристическа анимация“, са ученици на Бистра Стефанова, учител по история и цивилизация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!