61 четения

Шоу с разтопено желязо, което създава огнени експлозии, стана атракция на китайската Лунната нова година

Шоу с разтопено желязо, което създава огнени експлозии, се превърна в атракция по време на китайската Лунната нова година, предаде Асошиейтед прес.
В тъмен амфитеатър близо до Великата китайска стена четирима души с дълги дървени лъжици, пълни с разтопено желязо, хвърляха метала срещу голяма стена. В резултат се получиха впечатляващи оранжеви струи и искри, които озариха нощта.
Фойерверките от разтопено желязо са традиционен обичай, който води началото си от производителите на стомана в региони на североизточнната част на Китай, от векове. Те са източник на гордост за поколения миньори и техните семейства.
Няколко групи от региона на Пекин поставят многобройни представления всяка седмица. Те станаха популярни покрай тържествата за китайската Лунна нова година.
22-3Повече от 50 зрители присъстваха на съботното шоу в особено студената януарска вечер. Щом публиката започна да пристига, 56-годишният Ли Цинфа постави шлем и обувки от телешка кожа, както и елек от кожата на коза върху дебелите си памучни дрехи. Той и другите участници в представлението покриха всяка част от телата си.
„Можем лесно да се нараним или изгорим, така че предпазните мерки са задължителни“, каза Ли.
Групата ежедневно използва и почиства машините, които произвеждат фойерверките от разтопено желязо. Половин час преди шоуто, те задействаха огнището за топене на метали и пуснаха няколко парчета желязо вътре. Разтопеното желязо бавно започна да капе навън.
Представлението им имаше пет части, разнообразени с песни и танци. Една от тях показа как разтопен метал пада от клоните на дърво, а в последната четиримата мъже осветиха стена с 22-2фойерверки.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!