11 четения

Белгийски предприемач направи ресторант на дъното на басейн

Белгийски предприемач направи ресторант на дъното на басейн в Брюксел, предаде Ройтерс. Посетителите се гмуркат с екипировка до дъното на басейна, достатъчно дълбок за тренировки по гмуркане.
Ресторантът „Перлата“ е разположен на 5 метра под повърхността. Той представлява бяла сфера с широчина 2 метра, намираща се близо до дъното на басейна. Посетителите трябва да махнат своите колани с тежести преди да се вмъкнат в кабинката, която изглежда като хибрид между лунен кораб и гигантски шлем на космонавт.
Храната сервират гмуркачи, които предлагат гъши дроб, салата с омар и шампанско във водонепромокаеми кутии. Клиентите, надничащи през илюминаторите, се наслаждават на странното спокойствие от това да се хранят във въздушен джоб, дълбоко под водната повърхност.
„Създаваме нова ера в ресторантьорството“, каза Джон Бернартс, който е собственик на закрития плувен басейн „Немо33“ в белгийската столица от десет години.
Ресторантът, в който менюто струва 99 евро, беше построен за една година. Няколко опита бяха необходими да се оптимизира дизайнът, механизмите и системата за доставка на храна.
„Беше прекрасно преживяване. За първи път се хранихме под водата и беше забавно. Вечерята беше неповторима и ще я запомним“, каза 41-годишният посетител на ресторанта Никола Мушар, който вечеря там с жена си Флорънс.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *