5 четения

До края на годината еленските полицаи ще имат нов дом

Договорът за дарение, с който Община Елена предостави безвъзмездно своя сграда за настаняване на Районното управление на МВР, е подписан и от Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи в досегашното правителство. Така на практика се дава старт на ремонта и реконструкцията на бившата детска градина в града с надеждата той да приключи през тази година. Тази добра новина бе съобщена пред целия състав на полицейското управление на срещата за анализ на дейността му през изминалата година, представен от началника на РУ Тодор Тодоров.

Преди началото на срещата директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов връчи договора на еленския кмет инж. Дилян Млъзев, който заедно със зам.-кмета на Златарица инж. Веселин Чанев присъстваха на представянето на анализа. Еленският градоначалник изрази задоволство от крайния резултат с дарението, плод на съвместните усилия на общината, областната дирекция на МВР и Районното управление. Добрите резултати на полицаите в полза на гражданите и обществото са налице и в двете общини и те заслужават да работят при по-добри и сигурни условия, подчерта още инж. Млъзев.

Старши комисар Машов съобщи, че осигурените за сградата 240 000 лв. през 2016 г. са заложени и в тазгодишния бюджет на МВР и след разписването му от министъра могат да стартират процедурите по ремонта. До края на годината районното управление в Елена ще получи и чисто нов автомобил за нуждите на Пътна полиция. Областният шеф похвали еленските полицаи за високия процент разкрити престъпления през изминалата година. Изключително добрите резултати се дължат на екипната работа и превантивна дейност в управлението, а също и на доброто партньорство и сътрудничество с местната власт и гражданите.

Мария СИМЕОНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!