112 четения

Момиче от Бангладеш вероятно е първият случай на човек дърво сред жените

Младо момиче от Бангладеш с изумителни кожни израстъци по лицето си може да е първият случай на т.нар. синдром на човека дърво сред жените, предаде Франс прес.
По лицето на 10-годишната Сахана Хатун има големи кожни израстъци, характерни за болестта с официално название веруциформна епидермодисплазия, но лекари в Медицинския институт в Дака, където тя е лекувана, продължават да я изследват, за да разберат дали момичето не е засегнато от друго кожно заболяване.
„Само четирима души в света са диагностицирани с рядкото генетично заболяване, като сред тях няма жени – отбеляза ръководителят на отдела по пластична хирургия в института Лал Сен. – Смятаме, че Сахана е първата жена, засегната от веруциформна епидермодисплазия.“
Баща й, който е беден фермер от северната част на страната, не се разтревожил, когато първите симптоми на заболяването се появили по лицето й преди 4 месеца. Но тъй като израстъците бързо увеличили размерите си, той решил да отведе дъщеря си в столицата, където Сахана да бъде лекувана.
„Бедни сме. Сахана загуби майка си, когато бе 6-годишна. Надявам се, че лекарите ще изрежат израстъците по лицето на прекрасната ми дъщеря“, каза баща й.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *