15 четения

Мъж, измамил жена е осъден след споразумение с Районна прокуратура – Горна Оряховица

Наказание една година и шест месеца лишаване от свобода при строг режим получи 57-годишен мъж за извършена измама, след одобрено от съда споразумение, постигнатото с Районна прокуратура – Горна Оряховица.

Милорад Л. се призна за виновен в това, че на 13.08.2016 г. в град Горна Оряховица, действайки при условията на опасен рецидив, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил заблуждение у жена от същия град, че е представител на омбудсмана и че следва тя да му предаде наличните й парични средства – 160 лева и златни бижута на стойност 608.10 и с това й причинил имотна вреда в размер на 768.10 лева – престъпление по чл. 211,пр.3, вр. чл. 209 ал.1 вр. чл. 29 ал.1, от НК. Лицето има предишни осъждания.

Малко след излизането си от затвора, Милорад Л. срещнал пострадалата възрастна жена на улицата в гр. Горна Оряховица. Заговорил я, като й казал, че е представител на омбудсмана и във връзка с приемане на нов закон за инвалидите трябва да опише имуществото на всички инвалиди – пари и ценности, които после ще им бъдат върнати двойно в евро. Доверчивата жена го поканила в дома и му дара наличните си пари и ценности. Направените в резултат на деянието щети са възстановени.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!