7 четения

Община Лясковец обяви традиционния си конкурс „Най-хубаво домашно вино”

Конкурсът „Най-хубаво домашно вино” ще се състои на 13 февруари 2017 г. (понеделник) от 14.00 часа в Музея на гурбетчийското градинарство в Лясковец.

Право на участие в него имат всички пълнолетни лица с постоянно местожителство в община Лясковец. Желаещите да вземат участие в конкурса трябва да занесат предварително в Музея на градинарството по една бутилка от своите вина – бели или червени (може и от двете). Всички желаещи могат да предоставят вината си в срок от 1 февруари (сряда) до 10 февруари (петък) от 9:00 до 12:00 часа преди обяд и от 14:00 до 16:00 часа след обяд, а в самия ден на конкурса – 13 февруари, от 9:00 до 12:00 часа в Музея на градинарството. До участие се допускат избистрени, домашно приготвени вина, представени в ненадписани бутилки с вместимост минимум 0,5 литра. За да бъдат избегнати всякакви съмнения относно пълната анонимност на конкурса, при записване участниците няма да знаят своя номер. На 13 февруари комисия от дегустатори ще оценява качествата на вината. Оценяването на пробите ще започне в 14:00 часа.

В самия Ден на лозаря и винаря 14 февруари – Трифон Зарезан, Община Лясковец организира народно веселие за жителите и гостите на града, което ще започне на централния площад в 10:30 часа. На официална церемония на откритата сцена ще бъдат обявени победителите в конкурса за вино. Предвидени са грамоти и парични награди за първо, второ и трето място както за бели, така и за червени вина. Специални награди за двете категории вина ще излъчат и представителите на Клуб на виното – Лясковец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!