25 четения

/ОБНОВЕНА/ Дупките и непочистените улици поглъщат коли

Бъдещият градски център на В. Търново е капан за автомобилите

БЪДЕЩИЯТ ГРАДСКИ ЦЕНТЪР НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО – СТАРОТО ВОЕННО УЧИЛИЩЕ, Е ИСТИНСКИ КАПАН ЗА АВТОМОБИЛИ. Над 10 коли станаха жертва вчера на дупки и кратери от неизчистения сняг и лед. Посетителите нямат алтернатива за спиране в района, нито адекватен градски транспорт и затова идват с колите си, които паркират безразборно сред камарите с пръст. Заради омекналото време обаче замръзналата почва отваря огромни дупки, в които автомобилите пропадат. Тъй като в района не може да влезе техника, за да ги измъква, собствениците им привикваха преминаващи наблизо, за да ги измъкват на ръка. Както „Борба“ вече съобщи, за цялото Старо военно училище трябва да се вземат спешни мерки и да се регулира трафикът, тъй като районът е застрашен от свлачища заради незапълнените още от водния проект траншеи. Вече трета година не можем да получим финансиране за инфраструктурата и нещата са на самотек, а работещи и посетители на 11 важни институции са поставени в бедствена

Улица „Драган Цончев“ във Велико Търново още стои неразрината.
Улица „Драган Цончев“ във Велико Търново още стои неразрината.

ситуация.

ВЕЛИКОТЪРНОВЦИ ПРОПИЩЯХА ОТ НЕПОЧИСТЕНИ УЛИЦИ И ТРОТОАРИ, НЕЗАВИСИМО ЧЕ ОТ ПОСЛЕДНИЯ СНЕГОВАЛЕЖ МИНАХА ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 10 ДНИ. Непроходими за коли и пешеходци са основни улици и 80 на сто от тротоарите в целия град, включително и централната му част. От общината предприеха доста позакъснели мерки за посипването на местата за пешеходци с химически препарати, които обаче не дават резултат. В кметството масово валят сигнали за непочистени улици, особено по кварталите, а снегорините обхождат само главните артерии. Непроходима заради снега и леда е една от най-натоварените великотърновски улици – „Освобождение“, независимо че отвежда до училища и детски градини. Идентична е и ситуацията с намиращата се в самия център ул. „Калоян“. Тук камарите сняг са струпани върху определените за спиране на инвалиди места. Непроходими са и тротоарите по цялото протежение на ул. „Христо Ботев“, която е в съседство. От кметството обещават да мобилизират всички налични екипи за почистването на града, но видим резултат от усилията все още няма.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

5 коментара за “/ОБНОВЕНА/ Дупките и непочистените улици поглъщат коли

  • 03.02.2017 в 23:03
   Permalink

   Точно това място където е затънала колата не е строителна площадка,нито пък е обществен или регламентиран паркинг.Това ,че „някой“им е разрешил да паркират там,или не ги санкционират за такъв паркинг ,не значи че кмета трябва да отговаря за такъв „инцидент“Ми нека тогава потърпевшият да съди общината за понесени материални щети.

   Отговор
 • 03.02.2017 в 13:38
  Permalink

  А защо старото военно училище още е в трапове? Нали вече щеше да е готов новият център? Има ли доблест кмета да отговори на тези въпроси? Още ли е изненадан от снега? Той отдавна спря да вали, а никой не го чисти. Улици на Пишмана са 20 см дълбоки ледени коловози. Там е като замръзнала ледена епоха. Може туристите вместо на Царевец, да ги разхождат по пишманските улици. Там не живеят хора нали? Но плащат данъци като попове. Поканвам Г-н Кмета да посети тези улици – може пеша, може и кола. Ще му поема командировъчните до Пишмана. Срам. За град бивш кандидат за Европейска столица на културата, който отново е с най-високите местни данъци в Държавата. Защо и докога?

  Отговор
 • 03.02.2017 в 16:22
  Permalink

  Ами кои им е виновен на тея дето спират в военото като много добре знаят, че там ако спрат може и да не могат да излязат, аре да не обвиняваме все кметове и прочие за това специално сме си виновни ние – гражданите. А това, че пак тея граждани са си зазимили колите успоредно по вътрешните улици и снегорина не може да почисти от тях.? Какво искате през колата ли да ви мине аман от все оплакваши се ГРАЖДАНИ погледнете се вие дето само мрънкате

  Отговор
 • 03.02.2017 в 17:09
  Permalink

  Zashto se razpilq vsichko,predi da ima finansirane, nomer edno sme po razrushavane, za tova vreme mojeshe da e prikazka tova mqsto, a sega e kato ….. Kolko neshta mojeshe da se napravqt,no si ostnaha samo na prikazki ( kakto vinagi ) , inache barovski kvartali stroim , totalna parodiq ……………………….

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!