10 четения

Мъж с 57 присъди отново осъден за склоняване към проституция

Мъж с рекордните 57 присъди отново влиза в затвора за шест години. Обвинението срещу Румен А. е за това, че в продължение на месец склонявал жена да проституира. Румен и жертвата му Зорница се запознали през септември 2015 г. малко след поредното излизане на мъжа от затвора и заживели заедно. Рецидивистът започнал да склонява любимата си да започне да изкарва пари на магистралата за издръжката им. Тя първоначално отказвала, но след това, под страх да не бъде бита и малтретирана, се съгласила.

В продължение на около месец осъденият откарвал пострадалата на пътя Плевен – Русе, където тя изкарвала между 100 и 150 лв. на ден. В началото на ноември 2015 г. Румен решил да отведе Зорница в Гърция, където да изкарва повече пари. За да я мотивира да тръгне с него, той я излъгал, че ще я води на работа при свои близки. Двамата пристигнали и се настанили на остров Крит, където първоначално Зорница започнала работа като берачка на маслини, а след това и като проститутка. Сексуалните услуги тя предлагала вечер по домовете на клиенти, които Румен й намирал. След около месец пострадалата отказала да продължава да проституира и Румен й нанесъл тежък побой, което довело до намеса на гръцката полиция. След това двамата се върнали в България. Зорница избягала от дома на осъдения, подала жалба в полицията и била настанена в център за закрила.

От събраните доказателства става ясно, че осъденият Румен А. е с трайно изградени престъпни навици, като до настоящия момент е осъждан общо 57 пъти за извършени от него различни тежки престъпления. В настоящия момент той също се намира в затвора в Плевен, където изтърпява друга присъда „лишаване от свобода“, влязла в сила на 21 декември 2016 г. Освен поредната присъда от шест години той ще трябва да заплати и глоба в размер на 10 хил. лв. за извършените от него престъпления срещу пострадалата Зорница И.

Иван ПЪРВАНОВ

Един коментар за “Мъж с 57 присъди отново осъден за склоняване към проституция

  • 03.02.2017 в 16:47
    Permalink

    като ги направи 100 ще кандидатства за Гинес

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!