Отбелязват 90 години шахмат в старата столица с гросмайсторски турнир

С международeн гросмайсторски турнир под надслов „90 години шахмат във Велико Търново“ ще бъде отбелязана годишнината на древната игра под Царевец.

Надпреварата стартира на 6 февруари в шахматната зала на спортен комплекс „Ивайло“. Контролата за игра ще бъде 90 минути + 30 сек. на ход, като в два от дните ще бъдат изиграни по 2 кръга. Последният, девети кръг, ще бъде в неделя, 12 февруари.

Турнирът е организиран от шахматен клуб “Етър” и Българска федерация по шахмат по случай 90-годишнината от основаването на първия шахматен клуб в старата столица. Спомоществователи са Ротари клуб В. Търново, “Пазари Велико Търново” ООД, “Болярка ВТ” АД, Century Homes, „ДДД-1 Килъри” и „Лактима Балкан”.

В елитното състезание ще вземат участие ексшампионът на страната гм Мариан Петров, възпитаник на великотърновската шахматна школа, шампионът на съседна Турция за 2016 мм Мерт Ердогду, гросмайсторите Николай Нинов и Владимир Димитров и млади таланти като фм Емил Стефанов, най-силният юноша на Македония фм Никола Николовски и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.