Партията на Веселин Марешки започна неофициални сондажи във Великотърновско

НЕОФИЦИАЛНИ СОНДАЖИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СТАРТИРА НОВАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ НА ВАРНЕНСКИЯ БИЗНЕСМЕН ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ „Воля“, научи „Борба“. Предприемачът няма официални структури в региона и в областния град, на които да се облегне за добри резултати за предсрочните избори, и затова негови емисари вече търсят контакти с местни хора.

Факт е, че на президентските избори мажоритарно Марешки получи огромен брой гласове от Великотърновска област, затова по-първите хора във „Воля“ са решени на всяка цена да капитализират добрия резултат и да го превърнат в мандат от региона. Нещо повече, от няколко дни неофициално се цитира социологическо проучване за няколко области, в това число и нашата, което дава твърдо депутатско място за бизнес формацията от Четвърти избирателен район.

Любопитно е какви точно хора ще дадат вот за представителите на „Воля“, питат се вече и в по-големите областни партийни централи, които няма как да не се съобразят с резултатите на президентските избори.

ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И В ОБЩИНИТЕ ЕДНО КЪМ ЕДНО СЕ ПРОЕКТИРАТ НАСТРОЕНИЯТА ОТ НАЦИОНАЛНО НИВО и по традиция хората освен в ляво и в дясно гласуват и за поредния екзотичен политически проект. По тази логика още през 2005 г. в областта ни „Атака“ спечели мандат без всякаква кампания и местни хора. През 2009 г. РЗС също се поздрави с изборен успех, макар и по друга схема, тъй като те заложиха на познати, но определено непартийни хора, представители на т. нар. „гражданска квота“. На предишните парламентарни избори пък пробив най-сетне направиха и от ВМРО, само че вече като коалиция с НФСБ и взеха депутатски мандат, а без малко такъв щеше да регистрира и ББЦ на Николай Бареков. В този смисъл във Великотърновска област е очевидна нишата за нови политически проекти без значение от тяхната тежест и дългосрочност, затова и хората на Марешки твърдо целят мандат от региона.

СИМПАТИЗАНТИ НА БИЗНЕСМЕНА НА МЕСТНО НИВО СА ТЪКМО ОТЦЕПИЛИ СЕ ОТ ПАТРИОТИТЕ ВЕЧЕ БИВШИ ДЕПУТАТИ, РАЗБРА „БОРБА“. Те дори са търсили контакт от бившия атакист Стефан Стоянов, но той не е поел конкретни ангажименти. Впрочем Стоянов често е търсен от лидерите на прохождащите политически проекти за техен проводник в областта. Така беше и с „Българската пролет“ на Велизар Енчев, която, въпреки големите очаквания, така и не тръгна.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *