38 четения

Спипаха крадци на пари от кафе автомати

Полицаи от три управления разкриха и задържаха крадци на пари от кафе автомати. Престъпленията са извършени в периода 15 – 22 януари тази година в Дебелец и Полски Тръмбеш. На 23 януари в полицейското управление в П. Тръмбеш е получен сигнал, че предната вечер са откраднати 50 лв. на монети от кафе автомат в града. Четири дни по-късно в полицейското управление във В. Търново е получен сигнал за кражба на пари от два кафе автомата в Дебелец. Открадната сума от двете машини възлизала на 70 лв.

От проведените съвместни действия по разследването от служители на полицейските управления във В. Търново, Г. Оряховица и П. Тръмбеш е установено, че извършители на кражбите са 23-годишният А. Н. от Лясковец, известен на полицията и осъждан, с 24 криминалистически и съдебни регистрации основно за идентични престъпления и 24-годишният М. Л. от Г. Оряховица, известен на полицията и осъждан, с 31 регистрации за същите деяния.

Двамата са били задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. След доклад на материалите в прокуратурата са привлечени като обвиняеми. С постановления на Районна прокуратура – В. Търново, мерките им за задържане са удължени на 72 часа. Работата по изясняване на престъпната им дейност продължава.

Иван ГЕОРГИЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *