11 четения

Съюзът на офицерите и сержантите от резерва и запаса с отчетно-изборна конференция във Велико Търново

ПОЛК. ИНЖ. О.З. ИВАН ПЕТРОВ БЕ ПРЕИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪЮЗА на офицерите и сержантите във Велико Търново на отчетно-изборна конференция.

На форума присъстваха 45 делегати от общинските дружества и клубове, които утвърдиха още двама зам.-председатели, трима членове и секретар на новия Управителен съвет.

274 души са членовете на общинската организация, основните цели са единство на структурите на съюза и обединяване членовете на основата на национални и професионални ценности и добродетели, подчерта нейният председател. По думите му Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва е национална, родолюбива, съсловна, независима и непартийна организация, която се изгражда на принципите на доброволността и самоуправлението. Първостепенна задача за търновската структура ще е Военният клуб в старата столица от сграда за генериране на ведомствени финансови приходи, да се превърне в средище на обществен живот, където се ражда, разпространява и популяризира българската и световна култура и в която военнослужещите да могат да влизат и ползват без условия.

„Общинската ни организация няма никаква материална и клубна база, но въпреки това извършваме социална дейност. Съдействаме на наши членове, които са пенсионирани военнослужещи, да ползват социалната кухня за безплатен обяд. Капацитетът на кухнята е до 50 души дневно и в момента има свободни места за ползване“, отчете председателят Иван Петров.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!