42 четения

Три великотърновски училища в топ 100 на България

ТРИ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ УЧИЛИЩА УСПЯХА ДА ВЛЯЗАТ В НАЙ-ДОБРИТЕ 100 според резултатите на учениците на държавните зрелостни изпити по български език и литература. Рейтингът е изготвен от Министерството на образованието и науката.

Американският колеж „Аркус“ е на 14-то място и е с най-добри показатели. Под номер 37 е Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, а на място 55 са учениците на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“.

Гимназия „Аркус“беше с най-висок среден успех по български език и литература в област Велико Търново – 5,38. Там завършиха 30 абитуриенти. Втори бяха децата на Езикова гимназия с успех 5,18, постигнат от общо 140 зрелостници. От тази гимназия беше и една от двете абитуриентки в областта, постигнали две пълни шестици на двата си зрелостни изпита. Това беше Мариета Григорова, която получи отлични оценки на държавните зрелостни изпити по български език и литература и немски език.

Възпитаниците на ПМГ останаха четвърти. Зрелостниците там бяха 141 момичета и момчета с успех 5,07. Третото място по литература миналата година беше за момчетата и момичетата на СОУ „Николай Катранов“ в Свищов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!