2 четения

Започна конкурсът „Пролет в Търновград”

НАЧАЛОТО НА ПОРЕДНОТО ИЗДАНИЕ НА МЛАДЕЖКИЯ КОНКУРС ЗА ЛИТЕРАТУРНО ТВОРЧЕСТВО „ПРОЛЕТ В ТЪРНОВГРАД” обявиха миналия ден Младежкият дом и клуб „Ерато” към Природо-математическата гимназия „Васил Друмев” във Велико Търново. Състезанието тази година е посветено на 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски.

Право на участие в конкурса имат ученици, студенти и млади хора на възраст от 15 до 29 г. Те ще бъдат разделени в три възрастови групи – ученици VІІІ – ХІІ клас, студенти І – V курс и млади хора до 29 год.

Всеки участник има право да участва с не повече от три стихотворения или с две произведения в проза, ако е избрал немерената реч. Творбите задължително трябва да са на български език, да не са награждавани в друг конкурс и да не са включвани в други сборници.

Авторите могат да изпращат произведенията си в електронен вариант на адрес [email protected] и [email protected] или на хартиен носител на адрес: Велико Търново, ул. „Хр. Ботев”15 А, Младежки дом, стая 306 – Младежки информационно-консултантски център. Крайният срок е 10 март. Резултатите ще станат известни до 31 март 2017 г.

Освен литературния конкурс центърът към Младежкия дом организира още две прояви, посветени на годишнината от рождението на Апостола. В старата столица ще бъде създаден клуб „Млад възрожденец”, който ще работи съвместно с Общинския комитет „Васил Левски”. А през пролетта и през есента ще се проведат състезателни игри „Лъвски скок“, които ще бъдат част от спортно-туристическа кампания „Движи се и победи“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!