68 четения

„Захарни заводи“ взема нови работници по спечелен проект

Нов вид лукче и здравословни бонбони пусна фирмата, изнася и за Ирак

МЕНИДЖЪРСКИЯТ ЕКИП НА „ЗАХАРНИ ЗАВОДИ” АД В ГОРНА ОРЯХОВИЦА РАЗКРИВА НОВИ РАБОТНИ МЕСТА ,СЛЕД КАТО СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ” НА СТОЙНОСТ 78 429 ЛВ. 15 685 лв от тях са собствено финансиране, а 62 743 лв – безвъзмездна финансова помощ. Продължителността на проекта, който е насочен към икономически неактивни лица, е 13 месеца. „Това са младежи до 29 г, продължително безработни, с по-ниско образование и без професионална квалификация, безработни лица над 54 г. Разкрити са 6 нови работни места чрез закупуване на необходимото оборудване и технически средства за реализиране на безопасен труд”, обясни изпълнителният директор на „Захарни заводи” АД Валентина Ралева. Според нея трима от новоназначените са на длъжност лаборант, а другите трима са машинен оператор в производството на захарни изделия. Ръководството на комбината обаче е срещнало сериозни трудности при набирането на въпросните кадри. „Регистрираните в Бюрото по труда безработни са намалели. Освен това нивото на училищната подготовка на младите хора е изключително ниско. Това налага бизнесът активно да участва в обучението на бъдещата работна ръка”, коментира Ралева. Тя уточни, че 2 г. били необходими на предприятието и на Община Горна Оряховица, за да бъде разкрита паралелка „ Технология на захар и захарни изделия” в железничарския град. На учениците в нея от комбината осигуряват стаж, а на тези, които покажат потенциал, ще бъдат предложени стипендии и ще им се гарантира работа след дипломирането.

В „ЗАХАРНИ ЗАВОДИ” АД В ГОРНА ОРЯХОВИЦА РАБОТЯТ 850 ДУШИ. ДЕЙНОСТТА НА ПРЕДПРИЯТИЕТО СЕ РАЗШИРЯВА И ПО КАМПАНИИТЕ СЕ НАЛАГА ДА НАБИРАТ РАБОТНИЦИ ОТ СЪСЕДНИ ОБЩИНИ. Комбинатът има нови пазари, като през миналата година със сериозно количество захарни изделия родните производители са стъпили в Ирак. В производство са пуснати няколко нови продукта, като сред тях са лукчета с аромат на грейпфрут, карамелажни, както и ментина с два вкуса. Голямо търсене има за новите здравословни бонбони с два вкуса. Скоро в търговската мрежа ще бъдат пуснати и лечебни карамелажни бонбони с антимикробен ефект. Произведената захар се пласира предимно на вътрешния пазар, а 85% от етиловия алкохол отива за износ.

Стилян НАЙДЕНОВ

2 коментара за “„Захарни заводи“ взема нови работници по спечелен проект

 • 06.02.2017 в 23:04
  Permalink

  Извинявам се много за коментара. Не е насочен срещу „Захарни заводи“ АД. Но, кандидатите по тази програма са на етап предварително одобрение и се очаква окончателно потвърждение. Стелян, стига писа небивалици, просто звънни в Агенция по заетостта. А размерът на програмата, за която кандидатства дружестото, което визираш, е точно са 10 души, които на фона на заетите там, е смешен.

  Отговор
 • 07.02.2017 в 12:28
  Permalink

  Пълна тъпотия.Тези които управляват Захарни Заводи никога не са имали дългосрочна политика относно кадрите си.Сега като разбраха ,че хората недостигат да си купят тебешири и да си нарисуват нови работещи.Поздрави от тези които са работили за вас и сте ги изхвърлили на улицата.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!