20 четения

Ловна дружинка „Ивайло“ отличи най-добрите ловци

Йордан Йорданов и Георги Досев от ловна дружинка „Ивайло“ бяха отличени като най-добрите ловци за сезона. За точния си мерник двамата бяха наградени с грамоти и специални значки. Двамата си поделиха първото място, тъй като имат отстреляни по три диви прасета. В събота по време на традиционната си сбирка дружинката отличи като най-перспективен нов ловец Йордан Гочев, а за най-добър гонач бе определен Йордан Чолаков. Грамота имаше и за „каръците“, чиито мерници не им донесоха слука.

„Сезонът бе много добър. Най-важното е, че премина без произшествия и нарушения“, заяви председателят на ловната дружинка Петър Цонев. Авджиите от „Ивайло“ са отстреляли общо 13 диви прасета. В единствената именувана ловна дружинка членуват 24 ловци. Най-възрастният е 78-годишният Ангел Илиев, а най-младият е Янислав Балканджиев, на 26 години. Дружинката е сборна и включва хора от Малки чифлик и Шереметя. В средата на месеца се очаква към нея да се присъединят още двама нови членове, допълни Петър Цонев.

Както всяка година, и тази в края на ловния сезон и преди общото събрание на дружинката авджиите се събраха да празнуват заедно със своите близки и приятели.

В. ВАЛЕНТИНОВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!