50 четения

Младежкият консултантски център ще обслужва четири общини

39 300 ЛВ. СПЕЧЕЛИ МЛАДЕЖКИЯТ ИНФОРМАЦИОННО-КОНСУЛТАНТСКИ ЦЕНТЪР ПРИ МЛАДЕЖКИ ДОМ ВЕЛИКО ТЪРНОВО по проект от Министерството на младежта и спорта. Благодарение на тези средства организацията ще продължи да работи още една година, стана ясно в края на миналата седмица.

17 квалифицирани специалисти, консултанти и младежки работници ще работят по проекта. Дейностите в него са разделени в четири направления – информационни и консултантски услуги, обучения и дейности за свободното време.

Програмата е насочена към млади хора на възраст от 15 до 29 години, млади хора в риск и неравностойно положение. До тази година в проекта участваха млади хора от общините Велико Търново и Лясковец, но сега заедно с тях ще работят и младежи от още две общини – Свищов и Павликени. Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски, доброволчеството, предприемачеството са сред основните акценти в изявите, инициативите и кампаниите на центъра, обясни експертът Ваня Лазарова. Партньори на Младежкия център са областният управител и двете общини – Велико Търново и Лясковец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *