5 четения

Доц. Милен Михов да води листата на „Обединените патриоти“ в областта, искат от ВМРО

ВМРО Е В НАЙ-ДОБРА ПРЕДИЗБОРНА КОНДИЦИЯ И ГОТОВНОСТ ЗА ПРЕДСТОЯЩИЯ ПАРЛАМЕНТАРЕН ВОТ ОТ ОБЛАСТНИТЕ ПАРТИЙНИ ЦЕНТРАЛИ на коалицията „Обединени патриоти“, показа репортерска проверка на „Борба“.

Тези дни официално бе потвърдено, че трите патриотични формации – ВМРО, Национален фронт за спасение на България и „Атака“, ще участват заедно на изборите заради успеха, който форматът регистрира на президентските избори, постигайки трети резултат. И ако червено-черните в региона вече направиха своите предложения за общата листа, то другите две формации все още са в режим на изчакване на указания, че и на имена за кандидат-депутати от централните си ръководства.

Логично, хората на Красимир Каракачанов във Великотърновска област предлагат за водач на листата досегашния народен представител доц. Милен Михов, който е и член на Националното ръководство на ВМРО. Във вътрешнопартийната си подредба те залагат втората позиция за Кирил Кирилов, шеф на местната структура в Горна Оряховица. На следваща позиция е Йордан Грозданов – бивш зам.-кмет на старата столица, изявен алпинист и икономист, а след него е номиниран общинският съветник във Велико Търново Николай Цонев. На следващо място във вътрешната листа са местните председатели на ВМРО в Елена и Павликени.

По думите на Милен Михов, патриотите ще заложат в предизборната си програма на теми като борбата с престъпността и бедността, балансирана външна политика, защита на българската граница. Друг акцент ще е адекватната политика спрямо нелегалната емиграция, която трябва да бъде спряна.

„Нямаме притеснения нито от новите, нито от старите политически проекти. Ние сме убедени в своята правота, в доверието на хората и мисля, че резултатите от тези избори за пореден път ще изненадат някои анализатори, които под маската на социологическо проучване или експертно мнение водят прикрита кампания в полза на партиите на статуквото”, коментира доц. Михов.

Впрочем според останалите коалиционни партньори в областта претенциите на ВМРО за водаческото място са основателни, но все пак останалите две партии още чакат инструкции от областта. Най-вероятно второто място в общата листа ще е за „Атака“, тъй като тази партия също регистрира пореден мандат от областта. Третото място пък е почти сигурно за НФСБ, която все още гради своите структури, тъй като за краткото си съществуване областната и общинските организации претърпяха няколко смени. Нов е и областният председател в лицето на Ивайло Атанасов от Свищов, който замени на поста Красимир Хаджидосев от Горна Оряховица. Тази формация все още не може да се идентифицира и във Велико Търново, където покрай местните избори през 2015 г. тогавашното общинско ръководство бе отстранено лично от председателя Валери Симеонов.

В старата столица „Атака“ също има ново общинско ръководство, което се оглавява от юриста Милен Павлов. То действа едва от президентските избори насам и все още набира доверие сред местните националисти.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

 

Един коментар за “Доц. Милен Михов да води листата на „Обединените патриоти“ в областта, искат от ВМРО

 • 15.02.2017 в 16:03
  Permalink

  Напълно нелогично предложение, предвид резултатите от референдума на Слави и още по-неоснователни претенции за водач на листа във ВеликоТърново, предвид лицето.
  До цента бе дългогодишен щатен помощник на лесностъпкващия Легкоступ – явочник Оазис – бивш началник на ВТУ, докарал най-голямата и тежка криза в историята на висшето училище. В Парламента пък – явочникът бе помощник на щатния. И пак криза, този път в цялата държава. Гьонсуратлък. Кауза пердута. Не заслужава доверие.
  „Обeдинeните пaтpиoти” имат шанса да предложат нови лица, отговарящи на очакванията на гражданите – истински предприемачи в политиката, отстояващи принципи и ценности в полза на обществото, а не ретроградни фигурки, слугуващи за собственото си благо на нездрав интерес.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!