51 четения

„Кръстопът” на Димитър Запрянов стана Книга на годината

РОМАНЪТ „КРЪСТОПЪТ” НА ДИМИТЪР ЗАПРЯНОВ СТАНА БЪЛГАРСКАТА КНИГА НА ГОДИНАТА НА Националния клуб за фентъзи и хорър „Цитаделата”. Димитър е студент в Стопанската академия „Димитър Ценов” в Свищов и това е дебютната му книга.

Фентъзи клубът е основан през октомври 2001 г. и оттогава дава своите награди в за книги и филми.

„Кръстопът“ е фентъзи роман и разказва историята на Гарет, чието приключение започва след повтарящ се няколко нощи сън. Странният сън не дава мира на Гарет, но истинското му приключение започва, когато той губи съзнание и се озовава в нереален свят.

Димитър работил над романа си две години и още толкова търсил издателство, което да отпечата книгата му. В крайна сметка финансирал издаването сам и наградата е доказателство, че той не е сбъркал в решението си.

ДИМИТЪР ЗАПРЯНОВ Е ЗАВЪРШИЛ ИКОНОМИКА НА ИНДУСТРИЯТА, СЛЕД ТОВА И МАГИСТРАТУРА ПО БИЗНЕС ПЛАНИРАНЕ. В момента учи специализация по валутен, данъчен и митнически контрол. Казва, че е мечтател и продължава да запълва свободното си време с фентъзи книги. Освен фентъзи истории Димитър чете криминални, исторически романи и мистерии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!