9 четения

Програмата „Заедно в час“ търси учители и във Велико Търново

ПРОГРАМАТА „ЗАЕДНО В ЧАС“ ТЪРСИ УЧИТЕЛИ ВЕЧЕ И ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. „Заедно в час“ е организация, създадена по идея на фондация „Америка за България“. Тази организация има мисията да осигурява достъпно и качествено образование, затова програмата издирва талантливи учители, които да са съгласни да работят в училища в малките населени места на България. Организацията е партньор на една от най-популярните световни мрежи „Обучение за всички“. Тя е тръгнала от САЩ преди 20 г., но вече обединява педагози от повече от 40 страни в света.

До момента през програма „Заедно в час“ са преминали близо 120 души, а през учебната 2016 – 2017 г. като преподаватели в училище са влезли близо 170 учители в 10 региона на страната. Област Велико Търново се включва в проекта за първи път, въпреки това старата столица вече има един педагог, станал част от „Заедно в час“. Това е Владимир Стефанов, който преди година учителства в софийското село Чавдар. Той е възпитаник на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“, където е учил математика с английски език. След това е завършил социална педагогика в Пловдивския университет.

Програмата осигурява ментори за одобрените учители, а всеки педагог, който е минал през „Заедно в час“, след това може да влезе в ролята на обучаващ. Проектът осигурява на младите учители само двугодишен договор, който не може да бъде подновяван. „Заедно в час“ обаче е система, в която учителите могат да останат, да контактуват с колегите си, да се развиват, докато практикуват професията.

За да намери своите учители във Велико Търново, в следващите месеци организацията ще организира тук няколко специални срещи, за да представи своята дейност.

Един коментар за “Програмата „Заедно в час“ търси учители и във Велико Търново

  • 03.05.2017 в 23:41
    Permalink

    Уж имало недостиг на учители в България, а като им даваш CV-то питат защо нямаш 10 г. трудов стаж и защо не си на 20!
    От роднина, който записа там разбрах, че от програмата наемат само личности, обиколили света и бивши мениджъри! Е, той се вписа в тези изисквания, НО не продължи да се унижава!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!