6 четения

Халфът Карл Мадианга ще подсилва средната линия на „Локомотив“

Пореден чужденец привлече „Локомотив“ (Горна Оряховица). Френският халф Карл Мадианга ще подсилва средната линия на тима. Той е роден на 30 януари 1994 година в Льо Ман, но има двойно гражданство – френско и конгоанско.

Футболистът започва кариерата си в местния „Льо Ман“, а до юли миналата година бе собственост на елитния „Сент Етиен“, където обаче играе за втория тим. Мадианга бе част от националния отбор на Франция до 17 години, като е играл на първенството за Световната купа в Мексико през 2011 година.

Полузащитникът идва в „Локомотив“ като свободен агент. До неговото привличане се стигна, след като халфът на „железничарите“ Симеон Мечев бе контузен в контролата с „Шльонск“ (Вроцлав). Той най-вероятно ще пропусне целия полусезон заради проблеми в гръбнака.

Като „много противоречива, с леко горчив привкус“ определи подготовката в Анталия старши треньорът Иван Колев.

„Не успяхме да изпълним цялата програма, това, което предварително бяхме предвидили, най-вече заради потопа от контузии. Истинско бедствие! Всичко започна с първия мач със „Зира“, където имахме един футболист с травма. След втората проверка обаче – срещу „Шльонск“, цели шестима играчи се оказаха със здравословни проблеми и пропуснаха голяма част от подготовката. На практика само в първия и в последния двубой бяхме в състав, който донякъде смятам, че е основен. Това няма как да не повлияе на подготовката“, коментира Иван Колев.

Наставникът на горнооряховчани ще се опита с много работа да компенсира изоставането в подготвителния процес.

„От нас ще се изисква да повишим кондицията на контузените футболисти и междувременно да обиграем състава, защото реално в Турция не успяхме да го направим по начина, по който искахме. От друга страна, ако трябва да погледнем положително на нещата, видяхме пък възможностите на момчетата, които по-рядко получават шанс за изява. Няма да навлизам в детайли и да давам персонални оценки, но едни ме изненадаха приятно, а от други очаквах повече. С всеки един поотделно анализираме пропуските, които сме установили, и работим за изчистването им“, добави Иван Колев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!