4 четения

Рапърът Енчев ще вдига къща в Шереметя

ИЗВЕСТНИЯТ ХИП-ХОП ИЗПЪЛНИТЕЛ ЕНЧЕВ Е РЕШИЛ ДА ГРАДИ КЪЩА ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКОТО СЕЛО ШЕРЕМЕТЯ, КОЕТО ПОСТЕПЕННО СЕ ПРЕВРЪЩА В СТРОИТЕЛЕН ХИТ. Рапърът от известния дует с Румънеца е собственик на имот в близкото до В. Търново селище. В момента имотът обаче е в доста окаяно състояние, а старите постройки в него са полуразрушени. Теренът се намира в най-панорамната част на селото, но по него ще се отвори доста работа, коментират местните. Изпълнителят обаче бил впечатлен от гледката и твърдо решен да инвестира в собствено имение тук.

Енчев стартира музикалната си кариера през далечната вече 1997 г. Тогава с Румънеца правят първия си студиен запис. През 1999 г. печелят „Златния Орфей”, а през 2001 г. излиза и първият албум на популярната група. Сега Енчев твърди, че е доста уморен от музиката.

Всъщност студентските години на популярния хип-хоп изпълнител са почти изцяло свързани с Велико Търново. Най-големият хит на групата „Пипни ме тук” се ражда именно в старата столица. По онова време Румънеца и Енчев нямали компютър и се наложило да правят музиката в интернет клуб. Румънеца я композирал на стара програма, която се събира на една дискета. Енчев написал текста и двете парчета на песента били сглобени, пасвайки си по идеален начин. Продуцентите и компаниите обаче не обръщат внимание на парчето и двамата изпълнители започват да я разпространяват по известната чат програма от онова време „Мирка”. Първи започват да я въртят в дискотеките великотърновските диджеи. После песента се разпространява мълниеносно и става най-излъчваното парче в България.

С. НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!