5 четения

Стартира турнирът, посветен на 90-годишнината на шахмата във В. Търново

В понеделник стартира международния гросмайсторски турнир „90 години шахмат във Велико Търново”. Партиите се провеждат в шахматната зала на спортния комплекс „Ивайло”. Надпреварата е организирана от шахматен клуб „Етър” и Българската федерация по шахмат по случай 90-ата годишнина от създаването на първия шахматен клуб във Велико Търново.

В турнира ще вземат участие известни състезатели като бившия шампион на България гросмайстор Мариян Петров – възпитаник на Великотърновската шахматна школа, шампионът на южната ни съседка Турция за миналата година – международен майстор Мерт Ердогду, гросмайсторите Николай Нинов и Владимир Димитров, както и млади таланти като ФИДЕ майстор Емил Стефанов, най-силният македонски юношески шахматист ФИДЕ майстор Никола Николовски и други.

Контролата за игра в състезанието ще бъде 90 минути плюс 30 секунди на ход, като в два от дните ще бъдат изиграни по два кръга. Последният, девети кръг, ще бъде в неделя, 12 февруари. По време на откриването малки шахматисти от школата на ШК „Етър“ връчиха награди на всички гостуващи състезатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!