4 четения

Строителството в община Горна Оряховица се оживи

93 СТРОИТЕЛНИ РАЗРЕШЕНИЯ, ОТ КОИТО 14 ЗА ЖИЛИЩНИ СГРАДИ И 20 ЗА ОБЕКТИ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЗВАНЕ, СА ИЗДАДЕНИ през миналата година от кметството в Горна Оряховица, информира главният архитект Аталия Братованова.

От началото на тази година вече са издадени 10 разрешения за строеж, има и въведени обекти в експлоатация. Внесени са проекти и за частични изменения на подобни устройствени планове, които предстои да бъдат разгледани от експертен съвет и да се пусне заповед за влизането им в действие.

В село Първомайци също има издадени много разрешения за строеж, като само за първия месец на годината са одобрени три проекта за строителство на къщи. Строят се и се ремонтират жилища още в Писарево и в Горна Оряховица.

Издадено е разрешение за строеж на цех за бетонови изделия в Долна Оряховица, а в Първомайци вече работи цех за кожени изделия. Сред бизнес обектите, задвижени или завършени през миналата година, се открояват винарната на „Гулбанис вайн” в Горски Горен Тръмбеш, разширяване на базата на „Ден и нощ”, „Хит”, нов склад за „Захарни заводи”, административна сграда и склад на фирма „Виктория”, разширение на центъра за гуми, дърводелска работилница на „Сага”, цех за бетонови изделия в Първомайци. Подадени са документи и за 4 игрални зали.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!