5 четения

Хората, които пътуват повече, са по-склонни да изневеряват

Много проучвания нищят причините за човешката склонност към изневяра. Поредното от тях, направено в САЩ, показва, че хората, които пътуват повече, са по-склонни да слагат рога на половинките си, пише в. „Дейли стар“.
Настоящото проучване на специалисти от Колумбийския университет разкрива, че пътуващите извън страната индивиди изневеряват по-често в сравнение с тези, на които не им се налага редовно да ходят в чужбина.
Причината според експертите е, че по време на пътуванията хората се сблъскват с различни морални норми от тези в родината им и не е изключено да ги нарушават.
Авторите на проучването, публикувано в сп. „Journal of Personality and Social Psychology“, отбелязват, че международните пътешествия промотират „морална гъвкавост“ – склонност към заобикаляне или нарушаване на моралните принципи и към проява на неморално поведение, в това число и изневяра.
За целите на изследването специалистите са направили няколко експеримента. Всички те са потвърдили, че пътуванията в чужбина са свързани с повишена вероятност за кръшкане.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!