160 четения

100-килограмов леден къс смаза колата на Пламен Томов

Висулки причиняват щети в целия град

 

Огромен леден къс с приблизително тегло над 100 кг потроши днес личния автомобил на бившия териториален директор на НАП Пламен Томов. За щастие, в момента на инцидента той не е бил в колата и по думите на очевидци това го е спасило. Колата е била паркирана ул. „Хан Аспарух” в болярския град, точно до дома на Томов. Леденият къс с внушителни размери се откъсва от покрива на намираща се в близост сграда и буквално премазва шевролета. Адският грохот от стоварилата се ледена маса е събрал на мястото на инцидента много хора. „За мой огромен късмет не бях в автомобила и по тази причина съм жив! Звънях на спешния телефон 112, откъдето

Паднали парчета лед от покрив потрошиха лек автомобил на великотърновската улица „Възрожденска“.
Паднали парчета лед от покрив потрошиха лек автомобил на великотърновската улица „Възрожденска“.

в продължение на почти 4 часа ме прехвърляха от една институция на друга. Оказа се, че много трудно може да ми бъде изготвен протокол за установяване на щетата, която не е предизвикана от ПТП, а от ледена висулка. На пръв поглед един дребен проблем с непочистени ледени шушулки би могъл да коства човешки живот!”, коментира пред „Борба” Пламен Томов.

Днес леден къс смаза и кола на ул. „Възрожденска” във Велико Търново. Почти целият град е опасан с обезопасителни ленти заради надвиснали висулки и ледени късове. Преди няколко дни от общината апелираха към граждани и институции да премахнат опасните шушулки, а онези, които не го направят, рискуват глоба до 100 лева.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

4 коментара за “100-килограмов леден къс смаза колата на Пламен Томов

 • 07.02.2017 в 18:29
  Permalink

  … като не може съда да го накаже… дано леда успее следващия път

  Отговор
 • 08.02.2017 в 9:05
  Permalink

  Не го наказва леда, Господ го наказва и това е само началото!

  Отговор
 • 09.02.2017 в 14:39
  Permalink

  Хей,хей,не знаете ли,че всеки е невинен до доказване на противното.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *