Националният отбор по спортна акробатика е на лагер в Горна Оряховица

Разширения състав на националния отбор по спортна акробатика е на подготовка в Горна Оряховица от 4 до 10 февруари. Тренировъчният лагер е първи етап от подготовката на тима, в който са включени видовете за възрастова група 11-16: двойка жени – Теодора Кръстева и Теодора Георгиева – „Нефтохимик 2011“ Бургас с треньор Гергана Белчева Денева; смесена двойка – Анислава Караджова и Ивайло Люцканов – „Акро Нова“ Горна Оряховица с треньор Николай Михайлов. За възрастова група 13-19 години в тренировъчния лагер участват четворка мъже – Алекс Владимиров, Мартин Василев, Красимир Цветанов и Иван Александров – СК „Олимп“ Лом, с треньор Росен Войнов; двойка жени – Виктория Чобанова и Никол Стефанова –„Нефтохимик“ Бургас с треньор Гергана Белчева Денева и смесена двойка – Мариела Костадинова и Панайот Димитров – „Нефтохимик“ Бургас с треньор Гергана Белчева Денева.

Състезателите провеждат своята подготовка под контрола на селекционера на националния отбор по спортна акробатика Драгомир Драганов.

„Избрахме да проведем тренировъчния лагер в Горна Оряховица, защото тук се намира един от най-добрите центрове като спортна база и е с прекрасни условия за работа. И не случайно в спортният календар на БФСА за 2017 година е включено Регионално състезание и Държавно първенство с домакинство Горна Оряховица. БФСА има подкрепата на местното ръководство и персонала на Общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, които от своя страна предоставят едни прекрасни условия за работа в залата. За в бъдеще БФСА ще търси възможности за обезпечаване на такива тренировъчни лагери и провеждането им именно в Горна Оряховица”, сподели националният селекционер Драгомир Драганов.

За националния отбор най-важното събитие, което предстои през 2017 година е Европейското първенство в Полша, което ще се проведе от 10 до 20 октомври. За акробатите предстоят също и много международни турнири. От 30 юни до 1 юли Горна Оряховица ще бъде домакин на Държавното първенство, което ще бъде второ контролно състезание за определяне на окончателния състав на националния отбор.

Източник: Община Горна Оряховица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *