7 четения

Няма да строят затвор в Г. Оряховица, общината планира индустриална зона в 365 дка военни имоти до летището

Стягат продажбата на апетитните земи, правят модерен камп с терени за футбол

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОБМИСЛЯ ПРОДАЖБАТА НА БИВШИ ВОЕННИ ТЕРЕНИ И СГРАДИ В БЛИЗОСТ ДО ЛЕТИЩЕТО. Апетитната земя бе дадена на местното кметство от министерството на отбраната. Първоначалните намерения бяха върху имотите да се прави затвор, но тази идея е пропаднала окончателно. След като военното ведомство предостави за стопанисване комплекс терени в непосредствена близост до аеропорта с обща площ 365 дка, застроени с 59 сгради, община Горна Оряховица предвижда изграждането на нова индустриална зона. Вече е одобрена промяната на Общия устройствен план, с която тези площи се включват в строителните граници на града и се променя предназначението им от терен за специални нужди в терен с отреждане за смесена многофункционална зона.

Идеята е тя да се парцелира на неголеми парцели, които биха могли да обслужат нуждите на бъдещи инвеститори от малко до средно производство. Терените ще бъдат предназначени за безвредни производствени дейности, складове, търговски и офис помещения. Предвижда се да има подходящи зони за паркиране, както и зелени площи за отдих на работещите там.

ЧАСТ ОТ ПРИХОДИТЕ ПО СДЕЛКИТЕ ПЪК ЩЕ ОТИДАТ ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА МОДЕРЕН КАМП С ПОНЕ ТРИ ТЕРЕНА И БАЛОН ЗА ЗИМНА ПОДГОТОВКА в северозападната част на стадион „Локомотив”. От местната администрация имат амбицията да превърнат футболната си школа в още по-голям фактор, след като отборът вече играе в Първа лига. останалите средства пък може да бъдат изразходвани за пълен ремонт на улиците в железничарския град, коментират общинари, но за това се чака крайната дума на кмета и общинските съветници.

С. МАРИНОВ

2 коментара за “Няма да строят затвор в Г. Оряховица, общината планира индустриална зона в 365 дка военни имоти до летището

 • 09.02.2017 в 15:32
  Permalink

  С.Маринов Защо не го напишете така, че обикновения човек да го разбере?Какво означава модерен КАМП?

  Отговор
  • 09.02.2017 в 19:37
   Permalink

   И мен ме дразнят чуждиците, особено английският език, който толкова силно навлезе в последните десетилетия! В случай, че няма превод на български, да се използват чуждици е разбираемо, но в противен случай е отвратително!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!