102 четения

Паметник с топка поставиха на гроба на Трифон Иванов

Паметник с топка, номер 3 и трикольор поставиха на гроба на железния футболен национал Трифон Иванов дни преди годишнината от смъртта му. Паметникът е скромен, от бял камък, с височина на човешки ръст и на него няма написано нищо друго освен трите му имена и годините на раждането и смъртта му. На гърба на паметника обаче има оставено място за снимка.

Панихидата за годишнината от смъртта на Туньо ще бъде в събота, 11 февруари, а на нея се очаква да присъстват и дъщерите на легендата Галина и Марина, които ще се приберат от чужбина. Все още не е ясно дали някои от бившите му съотборници в звездния национален отбор ще дойдат до Велико Търново, за да почетат Туньо. На самия 13 февруари обаче на входа на стадион „Ивайло“, където започва звездната кариера на Трифон, ще бъде открита паметна плоча с името му.

Бившият футболен национал си отиде от този свят на фаталния 13 февруари 2016 г., половин година след инфаркта, която претърпя. Смъртта го покоси внезапно в дома на приятелката му Валентина във великотърновското село Самоводене. Дни след смъртта му дъщерята на Туньо Галина в социалната мрежа Фейсбук поведе истинска словесна война срещу жената, с която баща й живя последните години. Тя обвини Валентина, че е обсебила всичкото имущество и вещи на баща им, както й че е обявила за продан апартамента му в търновския кв. „Зона Б“. Оказа се обаче, че още приживе Трифон е прехвърлил дома си на името на майката на Валя, за да го спаси от продажба от съдия-изпълнител. През последните години от живота си Трифон Иванов претърпя сериозни неуспехи и бизнес разочарования и тегли банков кредит, който след това не можа да върне. Според негови познати вероятно това е била една от причините за проблемите със сърцето и последвалите два инфаркта, вторият от които, за съжаление, се оказа фатален.

Иван ГЕОРГИЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!