Ремонтират частично подлезите в областния град

ЗАПОЧВАТ ЧАСТИЧНИ РЕМОНТИ И ПОЧИСТВАНЕ НА ПОДЛЕЗИТЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, съобщиха вчера от кметството в старата столица. Комисия от експерти ще извърши обстоен преглед на всички пешеходни съоръжения и където е необходимо, ще бъдат ремонтирани електроинсталациите и подменени изгорелите и изпочупени осветителни тела. Втората мярка предвижда цялостно почистване и дезинфекция на подлезите, включително и на отводнителните шахти. Подменени ще бъдат металните им решетки. При необходимост реконструкция ще претърпят и други елементи от пешеходната инфраструктура – плочки, парапети и пр.

Последователно ще се работи по седемте подлеза в експлоатация – този до Mall Велико Търново, двата в района НВУ „Васил Левски”, трите в района на автогара „Юг“, както и подземната пешеходна алея край въжения мост в квартал „Чолаковци”. Поради отпаднала за момента необходимост затворен ще бъде подлезът, който се намира до бившата база на „Дървообработване ВТ” в промишлена зона „Дълга лъка”.

Със средства от общинския бюджет през последните две години подлезите бяха частично ремонтирани четири пъти заради вандализъм, припомнят още от местната администрация. Община Велико Търново апелира към великотърновци да опазват и да не замърсяват подлезите, а ако станат свидетели на хулигански прояви, веднага да сигнализират органите на реда.

ПРОВЕРКА НА „БОРБА“ ОЩЕ В НАЧАЛОТО НА МИНАЛАТА ГОДИНА КОНСТАТИРА УЖАСНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ТЪРНОВСКИТЕ ПОДЛЕЗИ. Цяла година след репортажа обаче те все още са опасно място за живота и здравето на търновци. Освен всичко останало повечето подлези са изрисувани с графити, нямат светещи лампи, нито пък подходи за хора с увреждания или майки с колички.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *