5 четения

Родилка зарази бебето си със сифилис

Родилка от Елена е заразила новороденото си бебе със сифилис, информират от Регионалната здравна инспекция във Велико Търново. Други четири случая на заболяването са регистрирани в областта през януари. Три са в община Горна Оряховица и един в община Велико Търново.

181 случая на остри заразни заболявания са регистрирани в региона през изминалия месец, като най-голям дял отново има варицелата. Общо 139 са случаите на деца, болни от варицела, като 88 от тях са в община Велико Търново, а останалите 37 са в община Павликени. След епидемичния взрив през декември на вирусен хепатит А в село Раданово през януари са открити още 6 заболели. Здравната инспекция е регистрирала и два случая на туберкулоза и два с ротавирус. Чревните инфекции са 26, като за сравнение през декември са регистрирани 75 случая. За отчетния период най-висока е заболеваемостта в общините Павликени, Сухиндол и Велико Търново.

В кабинета по безплатно и анонимно консултиране за СПИН през януари са изследвани общо 26 лица, от които 15 мъже и 11 жени, на възраст от 17 до 42 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!